Advies

Buiten de bekende kaders vinden wij met onze bedrijfskundige blik altijd de best passende oplossing voor ieder organisatie HR-vraagstuk.

Of je nu groeit of krimpt, iedere ondernemer of directeur ervaart soms frictie in de organisatie. Toch blijkt het vaak lastig de dieperliggende oorzaken te achterhalen. Een organisatieanalyse met praktische adviezen en concrete oplossingen biedt dan snel  doeltreffend uitkomst.

Een organisatieanalyse kun je bij ons op twee manieren aanpakken: volledig uitbesteden of grotendeels zelf uitvoeren met onze online tool Vosscan. Wij adviseren je graag. Ook als je al een stap verder bent en behoefte hebt aan concreet HR-advies.

Organisatieanalyse

We starten met het verkennen van de missie, visie, kernwaarden, (bedrijfs- en afdelings-)doelen en financiële resultaten. Op basis hiervan gaan we in gesprek met de mensen uit jouw organisatie. Herkennen zij zich in het verhaal over hun organisatie? Sluit het werk aan bij hun drijfveren, kennis, vaardigheden en competenties? Dat gesprek voeren we in een open en eerlijke sfeer, op een manier die past bij de organisatiecultuur. Op basis van de uitkomsten maken we een gap-analyse en komen we met praktische adviezen en concrete oplossingen.

Het resultaat:

 • Snel en betrouwbaar inzicht in de match tussen de organisatiebehoeften en de drijfveren, kennis, vaardigheden en competenties van jouw mensen.
 • Een helder advies met concrete oplossingen.
 • Een voorstel voor een plan van aanpak.

Voordelen van het uitbesteden van de organisatieanalyse:

 • Jij als ondernemer of directeur kunt je focussen op de corebusiness.
 • Een senioradviseur van buiten komt snel tot de kern en weet welke oplossingen het beste aansluiten.
 • Een senioradviseur van buiten benoemt in een veilige sfeer eerlijk wat er speelt.

Vosscan

Ga je liever zelf aan de slag met een organisatieanalyse? Dan biedt Vosscan jou dé online tool, waarmee je snel een scherp beeld krijgt van de aandachtspunten op organisatie en HR-gebied. In drie dagdelen helpen we je:

 • Bij het formuleren of aanscherpen van je missie, visie, kernwaarden en organisatiedoelen.
 • Bij het maken van de vertaalslag van de doelen naar de (benodigde) kennis, vaardigheden en competenties van je mensen.
 • Met de herbruikbare applicatie Vosscan.

Aansluitend kun je ervoor kiezen om samen met één van onze senioradviseurs de uitkomsten te analyseren en te laten vertalen naar concrete oplossingen.

Lees meer over de Vosscan en wanneer deze online tool past bij jouw organisatie.

HR-advies

Effectief HR-advies vertrekt altijd vanuit de missie, visie, doelen en kernwaarden van de organisatie. Met onze bedrijfskundige blik kijken we net even anders naar jouw knelpunten en vertalen die naar doeltreffende HR-adviezen. Daarnaast ondersteunen we (tijdelijk) bij HR-projecten zoals het:

 • Opzetten van ontwikkelingsplannen en opleidingsprogramma’s
 • Ontwikkelen van een interne academie
 • Actualiseren van functieprofielen of -rollen
 • Opzetten en inrichten van een HR-afdeling

Dit zeggen tevreden klanten:

Gieni is een oprecht persoon en een resultaatgerichte professional. Met haar positief kritische houding weet ze exact in te spelen op de vragen en behoefte van een opdrachtgever. Ze is in staat om de belangen van alle betrokkenen goed in acht te nemen en ze handelt altijd vanuit het algehele bedrijfsbelang.

Gieni heeft mij en Moekotte uitstekend geholpen bij de uitbreiding van de sales afdeling. We bezitten momenteel over meer slagkracht richting de markt en hebben meer structuur binnen de afdeling gerealiseerd, waardoor we efficiënter kunnen werken.

Andre Edelenbos, Moekotte

Binnen onze organisatie van Sterk Techniek Onderwijs is samenwerken op basis van kernwaarden van groot belang. Gieni heeft met het bedrijvencultuurspel ervoor gezorgd dat we op een vrije manier de kernwaarden hebben kunnen beleven. Hierdoor hebben we een veel beter beeld gekregen hoe de kernwaarden in onze organisatie tot bloei komen. Daardoor is er een hechtere onderlinge band ontstaan. Groet Patric.

Patric, Sterk Techniek Onderwijs

Neem contact op

Heeft u een vraag? Aarzel dan niet stel hem hier!